Notícia

La Policia Local evita dues ocupacions il·legals d’habitatges en un sol dia

26 de juliol de 2022

La ràpida actuació de la Policia Local de Vilafranca i la col·laboració ciutadana van evitar que diumenge 24 de juliol s’ocupessin il·legalment dos habitatges a la Vila. La primera temptativa es va produir cap a les 4,45h de la matinada al carrer Moret, quan la policia va rebre l’avís que algú estava intentant entrar en una casa on actualment no hi viu ningú. Els agents van acudir-hi i hi van aconseguir entrar a través d’una finestra amb l’ajut dels Bombers. A dins els agents hi van trobar amagat un jove que serà investigat per un delicte d’usurpació d’un immoble.

El mateix dia a les 18:20h al carrer Sant Antoni, hi ha haver un altre intent d’ocupació. La Policia Local va rebre trucada informant que s’estava intentant entrar a una casa on actualment no s’hi viu. La patrulla va enxampar una persona que havia trencat la finestra i estava lliurant les claus de l’habitatge a una altra. Les dues persones estan investigades per un delicte d’usurpació d’un immoble. La propietat es va encarregar de tornar assegurar l’immoble per impedir noves ocupacions i va presentar denuncia formal pels fet.

Mesures i recursos per als municipis

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, ha felicitat la Policia Local per aquestes actuacions que van impedir les ocupacions il·legals d’immobles que “moltes vegades arriben a crear veritables problemes d’incivisme i de seguretat ciutadana al veïnat de l’entorn”.

Una vegada més Montfort ha demanat mesures i recursos a l’Estat i la Generalitat per afrontar la problemàtica de la proliferació d’ocupacions il·legals d’habitatges “que creix sense control”, en la línia de la resolució aprovada darrerament pels alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen l’Arc Metropolità de Barcelona (Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell.

Montfort ha reiterat la necessitat de “no tractar totes les ocupacions per igual” i ha insistit a diferenciar les que tenen una necessitat social d’aquelles que estan protagonitzades per grups delinqüencials. “Des de l’Ajuntament defensem el dret inalienable a un habitatge digne, però no podem donar cobertura de cap manera, encara que sigui per omissió, a conductes que generen conflictes i inseguretat o que directament són delictives”, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana.

ODSODS 16ODS 17