Notícia

La Policia Local de Vilafranca posa en marxa el Parc Infantil de Trànsit a les escoles

19 de maig de 2021

L’educació per a la mobilitat segura és una de les accions més destacades en matèria de prevenció que la Policia Local porta a terme a les escoles de Vilafranca.

Aquest curs, com a novetat important, s’ha elaborat dins el programa “La Policia Local a les escoles” una activitat de circulació en bicicleta per a l’alumnat de 5è i 6è de primària de tipus pràctic en el Parc Infantil de Trànsit.

El  circuit, amb senyalització vertical i horitzontal i amb presència de vianants, té l’objectiu que els alumnes practiquin la circulació en bicicleta amb seguretat. Amb anterioritat  els infants han participat en una sessió teòrica per conèixer les normes bàsiques de circulació com a conductors i vianants.

Els propers dies 20 i 21 de maig al pati de l’escola Cristòfor Mestre es realitzarà el muntatge del parc infantil de trànsit i començarà així aquesta experiència nova que escoles i alumnes han acollit amb molta il·lusió.

En el decurs del més de juny el parc infantil de trànsit es traslladarà a la Zona Esportiva, al pavelló  Firal, per oferir així l’activitat a altres escoles que no disposen de l’espai necessari pel muntatge del circuit.

El Parc Infantil de Trànsit, que ha estat cedit per Serveis Mèdics Penedès, es converteix així en una eina indispensable per oferir activitats vivencials per a  la mobilitat segura dels infants i afavorir així la mobilitat en bicicleta amb seguretat per la vila.