Notícia

La Policia Local de Vilafranca duu a terme controls especials de vigilància i contra l’incivisme

24 de agost de 2022

En el marc del dispositiu especial de vigilància que s’està duent a terme als barris de l’Espirall i La Girada, la Policia Local va efectuar, la setmana passada, 3 detencions (dues al barri de l’Espirall i una a La Girada). Concretament, les detencions efectuades a l’Espirall, una es va produir per un delicte de trencament de condemna i, l’altra, per un delicte de desobediència i resistència als agents. En el cas de La Girada, els agents van identificar a una persona a la que li constava una ordre judicial de detenció. 

En el marc del mateix control, la Policia Local va denunciar a 3 persones a La Girada, per delicte de lesions lleus i delicte de danys, respectivament,  i 2 a l’Espirall per alcoholèmia penal.  

Control de l’incivisme a tota la ciutat

Paral·lelament, i en el marc del dispositiu de control de l’incivisme, la Policia Local va imposar un total de 20 denúncies relacionades amb l’incivisme durant aquest darrer cap de setmana. 
6 denúncies es van imposar per consum d’alcohol a la via pública, 4 per orinar a la via pública, 3 per tinença i/o consum de drogues, 2 per soroll a l’interior d’un habitatge, 2 per fer soroll a la via pública, 1 per danys al mobiliari públic i 1 per manca de respecte. També es va realitzar una inspecció a un establiment. 

Comptant aquestes 20 denúncies del cap de setmana, durant la setmana passada la Policia Local va interposar un total de 61 denúncies per incivisme.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, explica que “aquest dispositiu té un doble objectiu: primer, mostrar que ser incívic té conseqüències i, segon, millorar la seguretat de la Vila”. Així mateix, Montfort ha apuntat que “aquest dispositiu especial de vigilància es porta a terme a tota la ciutat amb una especial atenció en punts on s’ha observat una problemàtica concreta”.