Notícia

La Diada Patronal de la Policia Local omple l’Auditori Municipal de Vilafranca

29 de octubre de 2021

Aquest dijous es va celebrar a l’Auditori municipal la Diada Patronal de la Policia Local de Vilafranca, amb què anualment s’agraeix la tasca dels agents dels diferents cossos policials i de protecció civil. Durant la vetllada es fa fer un reconeixement als agents jubilats durant el darrer any, als que han complert 25 i 20 anys de servei al cos, a les col·laboracions destacades per part de persones individuals i d’altres cossos o estaments, i als agents de la Policia Local que han dut a terme serveis importants que han permès la identificació i detenció en fets delictius durant el darrer any.

Els parlaments que van obrir l'acte van anar a càrrec d'Albert Romero, cap de la Policia Local de Vilafranca, i del regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort.

El cap de la Policia Local, Albert Romero, va remarcar la implicació de la Policia Local durant la pandèmia tant per les intervencions realitzades de control de les mesures COVID (6.300) com per les actuacions de suport que van realitzar a les residències i als hospitals. “Aquesta tasca ha estat possible gràcies al compromís personal dels agents i és la mostra del nostre compromís amb la ciutadania, d’estar al seu costat sempre que ens necessitin”, afirmava Romero.

L’inspector alertava també de l’increment de les agressions contra els agents, que ha pujat un 42%. “Estem d’acord que les actuacions policials siguin analitzades, no pot ser d’una altra manera en un context democràtic. Però demanem que, quan ens agredeixen, també es sigui castigat sense recança. Cal protegir la policia”, va concloure.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, reconeixia la duresa dels dos darrers anys “pel moment de pandèmia que ens ha tocat viure, en què la Policia vilafranquina ha tornat a estar a l’alçada, fent 4.300 intervencions relacionades amb la COVID19 només l’any 2020 i prestant més de 15.000 serveis anuals, una mitjana de 42 cada dia, els 365 dies de l’any. Una feinada ingent i fonamental”. Montfort ha lamentat també que la relaxació de les restriccions hagi provocat un increment de l’incivisme i la inseguretat. “Vilafranca no ha estat una excepció i s´han hagut de fer actuacions específiques i molt delicades en barris com la Girada o l’Espirall”, ha reconegut. Finalment, el regidor ha reiterat la confiança en la Policia Local i la voluntat que els seus membres tinguin “les eines necessàries per fer-vos més fàcil, segura i estimulant la vostra tasca, ja que sou un pilar fonamental per continuar fent la Vilafranca que tots estimem”.

 Per cloure l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va agrair la tasca diària que fa la Policia Local, però també la que va fer durant el confinament, com per exemple, “repartir 12.000 àpats entre famílies vulnerables perquè no haguessin de sortir de casa i trencar el confinament. Tenir aquesta fortalesa és molt important per una societat”. Regull es va referir també a les dificultats de ser policia actualment. “La policia té el deure de protegir la societat, però perquè això sigui així la societat no pot donar l’esquena a la policia, que és el que darrerament hem vist. Les autoritats ens sentim indefensos perquè hi ha ciutadans que creen problemes greus d’inseguretat i els jutges no prenen decisions contundents. Cal defensar la policia, amb tots els requisits i controls, perquè sense ella no hi haurà democràcia”, reblava l’alcalde.

La Diada Patronal de la Policia Local va comptar amb la participació de la Coral del Centre Excursionista del Penedès i de l’Escola de Dansa CAS de Vilafranca.

  

Accessibilitat