Notícia

Campanya de control de velocitat en vies urbanes

08 de abril de 2021

La Policia Local de Vilafranca farà durant la setmana del 12 al 18 d’abril una campanya de control de velocitat a diferents vies del municipi, especialment en els trams on s’han detectat més conductes de risc, i posant especial atenció en les velocitats inadequades, sobretot les que afecten a la seguretat dels vianants.

A Catalunya al voltant d’un 70% dels accidents de trànsit amb víctimes tenen lloc en l’àmbit urbà. Com a estratègia de lluita contra aquesta accidentalitat en aquest àmbit, el Servei Català del Trànsit col·labora amb les policies locals catalanes establint convenis-marc de seguretat viària amb els ajuntaments de qui depenen aquestes policies locals.

En aquest marc, les policies locals, d’acord amb el SCT, desenvolupen diverses campanyes contra la indisciplina viària durant l’any. Aquestes campanyes es realitzen durant un període determinat dedicades al respecte dels semàfors, dels passos de vianants i al compliment i vigilància de l’ús dels sistemes de seguretat passiva (casc, cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil), sense oblidar els controls de velocitat dins del municipi, els controls d’alcoholèmia /drogues, la distracció i l’ús inadequat dels telèfons intel·ligents o sistemes de navegació. També es realitzen campanyes dedicades específicament als ciclistes i als usuaris dels vehicles de mobilitat personal.

La velocitat, juntament amb el consum de drogues i alcohol i les distraccions, és un dels factors que més habitualment coincideixen amb els accidents de trànsit.

  

Accessibilitat